compass bilboard.jpg

CHEATING-CV_d31e5.png

Un salariat a murit în timpul unei deplasări în interes de serviciu. A făcut infarct într-o cameră de hotel, în timp ce comitea adulter, iar angajatorul a refuzat să plătească drepturile cuvenite în cazul unui accident de muncă, dar Curtea de Apel din Paris a decis contrariul.

În Franța, angajatorul este responsabil de ceea ce i se întâmplă angajatului pe tot parcursul desfășurarii unei activități în interes de serviciu. În cazul de față, bărbatul care a murit în urma unui infarct fusese trimis într-o deplasare pe un șantier din Loiret. Angajatorul a susținut că nu poate fi vorba despre un accident de muncă atâta timp cât decesul a survenit în timpul unui adulter, comis cu o persoană necunoscută până atunci și într-o altă cameră de hotel decât cea care îi fusese repartizată celui în cauză, relatează BFM TV.

Obligat să plătească banii pentru asigurarea medicală, angajatorul a refuzat să achite suma respectivă și a contestat decizia în instanță, susținând că decesul s-a produs într-un moment în care munca era întreruptă "în interes personal".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procesul a început în 2013, iar Curtea de Apel din Paris a dat recent o decizie surprinzătoare, considerând că a fost vorba despre un accident de muncă, scrie ziare.com.

În luarea deciziei s-a apreciat că un act sexual face parte din viața curentă, "ca și somnul sau un duș", dar și că "angajatorul nu a putut dovedi că salariatul și-ar fi întrerupt misiunea pentru care se afla în deplasare în interes de serviciu".

Din aceste considerente, decesul a fost considerat accident de muncă, iar angajatorul bun de plată.

sursa ziare.com