compass bilboard.jpg

gripa_vaccin_67e7e_7fa25.jpeg

Deși sezonul rece este abia la început, primele cazuri de gripă au fost deja confirmate. În cazul a cinci persoane a fost confirmat virusul, în urma analizelor de laborator. Patru sunt din București, iar unul din Iași. Printre aceștia și un copil de trei ani.

 

Medicii spun că aceste îmbolnăviri, apărute mult mai devreme decât anul trecut, ar putea anunţa o epidemie, înaintea perioadei specifice.

Vaccinarea rămâne singură cale de a preveni gripa, dar, din păcate, stocurile din farmacii de vaccin injectabil sau sub o nouă formă - de spray - sunt epuizate. Iar dozele gratuite, pentru pacienţii cu risc mare de complicaţii, nu au ajuns încă la medicii de familie, scrie www.stirileprotv.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Ultima tulpină gripală, din cele 4, specifice acestui sezon, a fost izolată, de Institutul din Londra, cu o lună întârziere. Aşadar, şi vaccinul european a intrat mai târziu în producţie. Asta în condiţiile în care nici n-am ajuns la jumătatea lunii octombrie şi au apărut deja primele cazuri de gripă.
În premieră anul acesta în afară de vaccinul clasic putem alege unul sub formă de spray.

 

Este primul an când în farmaciile din România va ajunge un vaccin antigripal intranazal. Se adresează copiilor peste 2 ani şi adolescenţilor, pentru că administrarea nu e traumatizantă, mai spune sursa citată.

Recipientul arată ca o seringă fără ac, cu opritor la unul dintre capete. Vaccinul se pulverizează în ambele nări. Preţul este însă mai mult decât dublu, faţă de varianta clasică. În jur de 100 de lei, faţă de 40 de lei pentru o doză.

Indiferent de forma de prezentare, protecţia faţă de virusul gripal se instalează la două săptămâni după vaccinare şi ar trebui să dureze până la sfârşitul sezonului rece.

 

Știrea integrală o găsiți pe www.stirileprotv.ro

Foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Despre autor
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale