compass bilboard.jpg

munte 5.jpg

Să fii nevăzător, să-ți trăiești viața în întuneric, să nu știi cum arată culorile decât din descrierile altora, să nu te poți bucura de soare, de curcubeu, de stele, de nuanțele vii ale naturii, este poate cea mai mare dramă a oricui.

Să fii copil - nevăzător, ei bine, asta chiar le întrece pe toate! Drama copiilor cu deficiențe de vedere este extrem de greu de descris în cuvinte, dacă nu – imposibil, și ...nu de puține ori, într-o societate incoerentă, într-o degringoladă născută din lupta pentru supraviețuire, nevăzătorii sunt marginalizați, trecuți ‘’cu vederea‘’, fie-mi iertată exprimarea!

Nu de puține ori, dorințele copiilor nevăzători…nu contează, pentru că nimeni nu are timp să privească, să asculte, să înțeleagă sentimentele lor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Printre mulții ignoranți, din când în când, își mai fac loc și oameni cu suflet, oameni care ‘’văd‘’ dincolo de vedere! De această dată, eroii sunt SALVATORII MONTANI din Cluj!

Ei sunt cei care au ajutat câțiva copii nevăzători, nu doar să urce pe cele mai înalte culmi, ci și să fie, pentru o zi, alpiniști! Sub protecția salvamontiștilor, copiii, elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere s-au cățărat pe stânci și au trăit, poate, experiența vieților lor.

Copiii le-au mulțumit salvamontiștilor printr-un mesaj postat pe Facebook.

’Am avut deosebita plăcere să participăm la o experiență de neuitat. Am participat la o activitate de cățărat în Cheile Turzii prin bunăvoința, entuziasmul și susținerea Salvamont Cluj. A fost minunat și extraordinar, o experiență de neuitat.  Mulțumim din suflet! Mulțumim echipei pentru experiența unică trăită împreună, de a înțelege înălțimile ca traseu de escaladă spre prietenie și umanism! Semnează …5 elevi nevăzători de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, alături de profesoara Maniu Emese Agnes.’’

Imagini – fără cuvinte!

munte 6.jpg

munte 4.jpg

munte 3.jpg

munte 2.jpg

munte 1.jpg

sursa foto: Salvamont-Salvaspeo.Cluj

Despre autor
Author: Miruna Alexandru