compass bilboard.jpg

salvamontisti.jpg

Dacă la acest moment, în situațiile dificile în care e nevoie de intervenție unui elicopter pentru a recupera turiștii răniți pe creste sunt trimise aparatele de zbor SMURD, în scurt timp, salvamontiștii vor folosi propriile elicoptere!

România va achiziționa trei astfel de aparate destinate special salvării montane, ne-a dezvăluit directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu. ‘’Domnul secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, ne-a vorbit despre acest proiect și ne-a promis că, în scurt timp, vor fi achziționate trei elicoptere pentru salvare montană’

Noile aparate vor fi deservi toată zona muntoasă a țării. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

’Unul dintre elicoptere va activa în Făgăraș, Bucegi și Carpații de Întorsură. Cel de-al doiea va fi destinat Meridionalilor de Vest iar cel de-al treilea – Carpaților Orientali’’ a precizat pentru Observatorul de Brașov - șeful Salvamont Argeș.

Deși procedurile vor mai dura, în primul rând pentru faptul că trebuie amenajate cele trei heliporturi pentru aterizarea elicopterelor, începutul pare promițător.

Recent, doi turiști au fost recuperați de pe creste cu ajutorul elicopterelor SMURD. Este vorba despre un turist francez, care s-a rănit pe pârtie și coborârea sa, pe jos, la baza muntelui ar fi însemnat ore bune, dar și despre tânărul de 35 de ani – găsit mort în Munții Bucegi, pe Valea Albă.

sursă foto:  Facebook Câini de Avalanșă

Despre autor
Author: Miruna Alexandru