Coral Impex anunță demararea acțiunilor de dezinsecție pe domeniul public și privat din municipiul Brașov. Acestea se vor derula în perioada 26-31 august, între orele 21.00-04.00 si 05.00-10.00.
În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și cu prevederile legislative în vigoare vă informează urmatoarele:
În perioada 26-31.08.2024 în intervalele orare 21:00-04:00 si 05:00-10:00 , va efectua acțiunile de:
– dezinsecție combatere capuse pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov;
– dezinsecție combatere țânțari pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov,
Temperaturile ridicate, urmate de ploi în rafale, favorizează apariția mai multor boli, printre care și infecția West Nile. Este avertismentul specialiștilor Institutului Național de Sănătate Publică, după ce în București a apărut mai multe cazuri de infecție.
Activitățile de combatere a țânțarilor pe domeniul public în localități trebuie să țină seama de numeroase aspecte (speciile de țânțari existente, biologia lor, caracteristicile biologice ale populației acestora, factorii locali de mediu și evoluția lor, inclusiv variația condițiilor climatice, etc);
Supravegherea și combaterea culicidelor (țânțari) este o activitate continuă, care trebuie să înceapă încă din luna martie – aprilie și să continue până în luna octombrie – noiembrie a fiecărui an, pentru a cuprinde toate generațiile de vectori care apar în anul respectiv în funcție de evoluția și influența mai ales a factorilor climatici.
Produsul utilizat pentru dezinsectie este:
– CYMINA SUPER, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent pentru combaterea țânțarilor și o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs în 10 litri de apă pentru combaterea căpușelor;
Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale, sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.
Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra în raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 26-31.08.2024 în intervalele orare menționate.
În caz de inhalare, contact cu pielea, ochii sau ingerare măsurile care trebuie respectate sunt:
Pentru produsul Cymina Super:
Inhalare: Duceți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceti respiratie artificială. Sunați imediat un medic.
Contactul cu pielea: Scoateți hainele contaminate. Se va face imediat dus. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi.
Contactul cu ochii: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multa apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.
Ingerare: Apelați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.
Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine, ăn caz contrar SC CORAL IMPEX și Primăria Municipiului Brașov sunt absolvite de orice responsabilitate.
În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.
Rugăm cetățenii din raza administrativ teritorială a municipiului Brasov să respecte măsurile indicate în prezentul anunț.
Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:[email protected]
Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:
- Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
- Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
- Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
- Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre);
- Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
- Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.
Uneori, pericolele pot fi evitate prin gesturi mici. Protejați-vă sănătatea!