Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Giurgiu a fost reținut în urma unui flagrant organizat în județul Brașov. Bărbatul a fost depistat la volan sub influența cocainei și a alcoolului.
Potrivit DGA Brașov, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat duminică la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 25 de ani din municipiul Giurgiu, după ce a promis o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa.
În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 16.00, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Râșnov, un conducător al unui autoturism, iar în urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism a alcoolului și a substanțelor psihoactive.
Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani de 500 lei, 1.000 de lei și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice.
Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov.
Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.