În această perioadă, Crucea Caraiman face obiectul unor spectaculoase lucrări de restaurare, desfășurate la o altitudine de peste 2200 de metri.
Ministerul Apărării a demarat proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman, potrivit prahova-news.ro.
În această perioadă, în care condițiile meteo sunt favorabile, muncitorii, în majoritate alpiniști utilitari, lucrează de zor pe șantierul finanțat din fonduri europene și care ar trebui încheiat în decembrie 2020.
Potrivit wikipedia, Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman a fost realizată în perioada 1924 – 1928, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial.
Conform unei legende, monumentul se datorează unui vis pe care l-ar fi avut Regina Maria, în care a văzut Munții Bucegi „stropiți cu sângele eroilor”.
Ca urmare a demersurilor pe care Alexandru Dan Bartoc le-a făcut în anul 2013, acest monument a fost desemnat de către Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.
VIDEO (sursa: Ski Azuga la birou)