șoferi-consum-alcool-dosare_e6034.jpg

Mai mulți conducători auto au fost depistați la volan în stare de ebrietate pe șoselele din județul Brașov. În cauză au fost întocmite dosare penale.

IPJ Brașov a anunțat că polițiștii din Zărnești, de la Secția 3 Poliție Voila, dar și din cadrul din cadrul Poliției Orașului Ghimbav au depistat conducători auto care, înainte de a se urca la volan, au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

„În fapt, la data de 17 iulie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 49 ani, care conducea un autovehicul pe DC72, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,88 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a precizat IPJ Brașov.

În stare de ebrietate și fără permis la volanul unei mașini radiate

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au oprit în trafic, pentru control, la data de 18 iulie 2021, în jurul orei 00.40, pun bărbat, în vârstă de 32 ani, care conducea un autovehicul DJ106B, pe raza localității Vulcan din județul Brașov.

„La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,63 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus figurează ca fiind radiat din circulație, neavând astfel dreptul de a circula pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a precizat IPJ Brașov..

Dosar pentru consum de alcool 

Potrivit IPJ Brașov și polițiști din cadrul Poliției Orașului Ghimbav efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

„În fapt, la data de 17 iulie 2021, în jurul orei 13.40, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 30 ani, care conducea un autovehicul pe raza orașului Ghimbav, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,63 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a precizat IPJ Brașov.

Depistat beat în trafic pe DJ 112 A, la Bod

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic, la data de 17 iulie 2021, în jurul orei 08.45, un bărbat, în vârstă de 58 ani din județul Covasna, care conducea un autovehicul pe DJ112A, pe raza localității Bod din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,41 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a precizat IPJ Brașov.


compass bilboard.jpg