examen-auto-mită-candidat-Brașov_d77de.jpg

Un candidat la examenul pentru obținerea permisului auto din Brașov s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să mituiască polițiștii pentru obținerea permisului auto. Persoana în cauză a fost denunțată și a fost prinsă în flagrant când încerca să ofere mită 100 de euro. Un alt bărbat a fost reținut după ce a încercat să ofere 10.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru consum de substanțe interzise.

Totul ar fi avut loc, joi, 15 iulie, în urma denunțurilor unor polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au organizat două acțiuni de prindere în flagrant a unor persoane care au dat mită pentru a obține beneficii din partea oamenilor legii.

„În prima situație, un agent de poliție din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov a apelat, în jurul orei 09.30, Linia Call Center anticorupție 0800.806.806 a D.G.A. și a sesizat faptul că, un candidat la examenul pentru obținerea permisului de conducere i-a oferit o sumă de bani drept mită pentru a-l promova la proba practică. Apelul a fost direcționat imediat către S.J.A. Brașov, care a sesizat unitatea de parchet competentă, fiind organizată echipa operativă de prindere în flagrant. La scurt timp, candidatul a fost surprins în timp ce încerca să îl mituiască pe polițistul examinator cu echivalentul în lei a sumei de 100 de euro”, se arată în comunicatului DGA.

În cauză, procurorul a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu făptuitorul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Acesta nu este însă singurul caz aflat în atenția DGA. „Pe seară, în jurul orei 22.00, un alt agent de poliție, de astă dată din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Poliția Stațiunii Râșnov – Compartimentul rutier a sesizat D.G.A. –  Serviciul Județean Anticorupție Brașov cu privire la faptul că un cetățean care a fost depistat conducând sub influența unor substanțe interzise, i-a oferit suma de 10.000 de lei mită pentru a nu-i întocmi dosar penal”, a anunțat DGA.

În cel mai scurt timp, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, echipa operativă a S.J.A. Brașov a realizat prinderea în flagrant a autorului faptei.

„În acest caz, procurorul a dispus cercetarea inculpatului, în stare de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de date de mită, urmând ca în cursul acestei zile să se dispusă în consecință”, a mai precizat DGA.

Foto cu caracter ilustrativ


compass bilboard.jpg