platoul-Bucegi_ce8e5.jpg

Primele zile ale lunii iunie au readus ninsorile pe Platoul Bucegi. La munte s-a depus un nou strat de zăpadă și este viscol. Pe unele văi, la altitudini de peste 1800 m, stratul de zăpadă depășește peste un metru și jumătate. Meteorologii au emis o atenționare de risc moderat de avalanșă, avertizare valabilă până joi, la ora 20.00. Imagini la finalul textului.

Vara se lasă așteptată la munte, unde s-a depus un nou strat de zăpadă. La Refugiul Salvamont de pe Platoul Bucegi totul este acoperit de zăpadă, iar vântul suflă cu putere.

„Este viscol, iar temperatura este de -3 grade Celsius. S-a depus un nou strat de zăpadă, iar pe anumite văi, în continuare, stratul de zăpadă măsoară aproximativ un metru și jumătate”, ne-a declarat Gheorghe Haiduc, Salvamont Bușteni.

Meteorologii au emis o atenționare de risc moderat de avalanșă pentru Munții Bucegi.

„Stratul nou-depus măsoară 15-20 cm, iar în cursul nopții va mai ninge, în general slab. Stratul vechi se menține umezit, prezintă izotermie pe toată grosimea, iar pe văile versanților mai puțin însoriți mai sunt depozite ce depășesc câțiva metri. În zilele ce urmează, odată cu creșterea temperaturilor, în special a celor diurne pozitive și insolației, zăpada nou-depusă se va umezi și se va topi, astfel încât se menține riscul declanșării curgerilor superficiale și a avalanșelor de topire de dimensiuni în general mici și izolat medii, ce pot angrena stratul proaspăt depus, îndeosebi pe versanții înclinați, acolo unde stratul de zăpadă este mai consistent. Sub 2000 de metri stratul de zăpadă este discontinuu”, a anunțat ANM.

În zona de Nord a județului Prahova, până miercuri, 2 iunie, la ora 10.00, este valabil un cod portocaliu de ploi abundente.

platoul-Bucegi_7689d.jpg

ninsoare-munte_97d08.jpg

platoul-Bucegi-1_9cca9.jpg


compass bilboard.jpg