BRASOV_SOFER_URMARIT_1c0c9.jpg

Luni în jurul orei 20.24, pe strada Republicii din orașul Rupea polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa cu o viteză peste limita legală prevăzută pentru acel sector de drum.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele cadrelor de poliție și și-a continuat deplasarea, fiind depistat și identificat ulterior ca fiind un bărbat, în vârstă de 27 ani, din județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul condus are expirate atât polița de asigurare RCA, cât și autorizația provizorie de circulație, neavând astfel dreptul de a circula pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 –rep. privind circulația pe drumurile publice, acestuia fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.


compass bilboard.jpg