ccident-live-778x420_bd2c5.png

Accident grav la cea de-a doua etapa a Campionatului Național de Viteză în Coastă care a avut loc weekendul trecut la Râșnov. Pilotul Andrei Mitrașcă a ieșit în decor în timpul cursei la o viteza de peste 130 km/h. Din fericire pilotul nu a fost rănit. Mașina sa în schimb a fost grav avariată.

„ Asta este cel mai grav accident pe care l-am trait. Nu stiu nici acum ce trebuia sa fac altfel ca sa evit iesirea in decor. Daunele sunt mari, este foarte probabil ca masina sa nu mai poata fi reparata. Am mers ponderat, nu ma luptam pentru podium, mansa era una de recunoastere. Proiectul cu Radicalul SR1 era gandit pe trei ani cu un efort financiar care era la limita superioara a posibilitatilor mele.

Am stiut ca este nevoie de timp ca sa inteleg dinamica acestui prototip si de aceea nu ma luptam cu nimeni, strangeam repere, informatii. Cu toate ca weekendul a inceput cu mult stres, pana la mijlocul zilei de sambata imi regasisem bucuria si energia pozitiva pe care mi-o doream in compania oamenilor cu aceeasi pasiune. Ii urmasem sfatul lui Bogdan Marisca care imi scrisese cu o seara inainte „sa fii bun si cu zambetul pe fata in toate urcarile”. Impreuna cu Radical Romania vom vedea ce este de facut, insa accidentul va schimba multe pentru urmatoarea perioada.

Am asteptat multi ani ca sa revin la coasta cu sezon complet, cu o masina performanta, si astrele pareau aliniate perfect. Altii au trecut prin momente mai grele, au strans din dinti si au revenit inca o data si inca odata… Cred insa ca exista si momente cand trebuie sa spui stop si sa iti reevaluezi prioritatile. Sacrificiile sunt frumoase pana cand devin prea multe, pana devin renuntari cu foarte putine realizari.

Am norocul ca o sa continui sa merg la raliu cu Bogdan, ca o sa scriu in continuare pentru revistele Auto Motor si Sport si Top Gear, ca fac parte din colectivul Academiei Titi Aur si Radical Romania, insa pasiunea de a sta la volan intr-o competitie va trebui sa astepte din nou.” a scris pilotul Andrei Mitrașcă pe pagina de facebook.


compass bilboard.jpg