sinucidere-dna_bf557.png

Un om de afaceri trimis în judecată în în dosarul privind presupusa atribuire frauduloasă a unor contracte de achiziții de echipamente medicale în parioada pandemiei de către Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc s-a sinucis.

Conform surselor citate, este vorba despre omul de afaceri brașovean Doru Bertea, care a fost găsit de către soția sa spânzurat. El se afla în arest la domiciliu, la locuința sa din Brașov, scrie Hotnews.ro.În 27 aprilie, Doru Bertea, administrator al SC Chantel Sante SRL, a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), dare de mită (5 fapte), instigare la abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte) și trafic de influență.

În acest dosar, DNA trimis în judecată șase persoane, între care fostul manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc Lukacs Antal și angajați ai unității medicale, precum și firma SC Chantel Sante SRL.

Dosarul vizează atribuirea frauduloasă a unor contracte prin care spitalul ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu erau conforme. Prejudiciul cauzat spitalului depășește 2,3 milioane de lei. 

Citește articolul integral pe profit.ro


compass bilboard.jpg