MzgwJmg9MjE0Jmhhc2g9ODc0MjQ2NWEwYjAzNmI4MjI2YzU3YjdiNDQyYzUxODc.thumb_5b103.jpg

La data de 4 mai 2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane din municipiul București, în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 500 euro unui polițist, denunțător în cauză, pentru a nu lua măsurile legale privind conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influența unor substanțe interzise.

În fapt, inculpatul, în seara zilei de 3 mai 2021, i-a oferit unui agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov, în mod repetat şi în aceeaşi împrejurare, sumele, în euro, de 50, 100, 200, 300, 400 şi, în final, 500 de euro, cu titlu de mită, după ce a fost depistat că a condus un autoturism pe raza aceleiaşi localităţi şi a fost testat pozitiv la substanţa psihoactivă metadonă.

Mita a fost oferită de către conducătorul auto inițial, pentru a nu fi testat, iar apoi pentru a nu i se recolta mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de 5 mai 2021, va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă.

De menționat este faptul că polițistul care a denunțat fapta a formulat în mai multe rânduri și alte denunțuri la D.G.A., prin care a sesizat intenția unor cetățeni de a-l corupe.

Precizăm că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


compass bilboard.jpg