profimedia-0557581148-768x521_3_13cc4.jpg

Oficialii europeni vor anunța astăzi rezultatele anchetei privind reacțiile adverse majore pe care le-ar fi putut avea vaccinul AstraZeneca în cazul mai multor morți suspecte în țări precum Italia, Norvegia sau Germania.

În cazul în care se va decide la nivel european suspendarea cu serul produs de AstraZeneca, autoritățile române au anunțat variantele pentru rapelul celor deja vaccinați cu acest produs.

„Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Acesta a precizat că decizia dacă va fi suficientă o singură doză se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate și în funcție de acest lucru se va putea decide dacă este suficientă o doză sau trebuie schemă completă.

sursa: hotnews.ro


compass bilboard.jpg