guvern-dat-in-judecata_4a4df.png

Un jurist din Braşov a dat în judecată statul român şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru modificarea orei până la care românii pot ieşi din casă fără motiv, respectiv noile restricţii de la ora 22.00.

Alexandru Goga a dat în judecată Guvernul României şi CNSU, după ce ora de la care nu mai putem ieşi din casă fără declaraţie pe proprie răspundere, implicit fără un motiv bine întemeiat, a fost modificată de la ora 23.00 la ora 22.00.

Juristul a explicat că reducerea timpului în care putem ieşi din case fără declaraţia pe propria răspundere l-a determinat să studieze mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi legi despre drepturile omului.

„Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie”, a explicat Alexandru Goga pentru adevarul.ro.

Citește articolul integral pe romaniatv.net


compass bilboard.jpg