detector-metale-perchezitii-Sighișoara_9e5a2.jpg

Polițiștii din Mureș au desfășurat, ieri, trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizație, a anunțat, luni, IGPR. În urmă cu două zile, doi bărbați și o femeie au fost depistați în flagrant la un sit arheologic roman din Sighișoara.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au reținut doi bărbați și o femeie, bănuiți de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniul arheologic, fără autorizație, efectuarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a unor detecții sau săpături în siturile arheologice și furt calificat.

„În fapt, la data de 13 martie a.c., cei în cauză (cu vârste cuprinse între 37 și 64 de ani, din județele Brașov și Mureș ) au fost depistați în flagrant delict, la un sit arheologic roman din Sighișoara, în timp ce ar fi avut asupra lor un detector de metale. La fața locului, au fost identificate mai multe unelte, susceptibile a proveni din comiterea faptelor. Pentru administrarea probatoriului, la data de 14 martie 2021, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție la domiciliile celor vizați”, a precizat IGPR.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite alte obiecte, posibil a fi provenite din săvârșirea infracțiunilor.

„Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara”, a precizat IGPR.

Foto cu caracter ilustrativ


compass bilboard.jpg