uJJJyi0_20e65.jpg

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău și Brașov, la locuințele unei persoane suspectată de săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada aprilie 2020 - august 2020, un suspect a filmat, în repetate rânduri, în diferite ipostaze sexuale, cu telefonul mobil o parte vătămată minoră cu care acesta a avut o relație, ulterior transmițându-i acesteia materialele astfel realizate. Ulterior a îndemnat-o să realizeze același gen de materiale pe care să i le transmită prin intermediul unor aplicații informatice.

După încheierea relației de prietenie, cel în cauză a distribuit, prin intermediul unui serviciu de poștă electronică și pe o rețea de socializare, imaginile deținute.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate două telefoane mobile, un laptop și mai multe medii de stocare. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a fost condusă, în vederea audierii, o persoană.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


compass bilboard.jpg