compass bilboard.jpg

61941441_6e677.jpg

Duminică, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un bărbat, în vârstă de 38 ani, care a condus un autoturism pe strada Fundătura Hărmanului din municipiul Brașov, unde a acroșat trei autoturisme parcate, rezultând doar pagube materiale.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,03 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

foto caracter ilustrativ - sursa: stirileprotv.ro