compass bilboard.jpg

politia-sofer-beat-e1520164295135_bbeb2.jpg

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 25 octombrie 2020, în jurul orei 17.15, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 23 ani, care conducea un autovehicul pe DN13, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu are poliță RCA valabilă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,65 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice și Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.   

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.