compass bilboard.jpg

ODA1MTM5MjBjNWMwNDNlYjlkZWQyMTZiOGI5NmQwOA.thumb_-696x393_49dfb.jpg

De ani de zile sunt zvonuri persistente că există o rețea secretă de metrou în subteranele Moscovei. Un vlogger care a vrut să verifice această ipoteză s-a trezit în închisoare. Motivul: în Rusia, nu se glumește cu secretele de stat.

Andrei Pîj este un tânăr vlogger celebru în Rusia, iar nefericita experiență a avut-o în 6 august, când a fost arestat pentru „obținerea și dezvăluirea unor secrete de stat”. Informația a fost adusă însă la cunoștința publicului abia două săptămâni mai târziu, adică miercuri, 19 august, când agenția de presă a guvernului, TASS, a difuzat știrea.

Andrei Pîj este un vlogger cunoscut pentru filmările sale în care explorează foste buncăre și zone industriale dezafectate.

Foarte popular, vloggerul deține dublă cetățeni, rusă și ucraineană, și are peste 800.000 de abonați pe canalul său de YouTube, Urbanturizm. Însă pasiunea sa pentru urbex (explorare urbană) și pentru vestigiile erei sovietice au deranjat, se pare, la nivel înalt.

Ultima sa aventură, în interiorul presupusei linii de metrou secrete, l-a costat libertatea. O arestare care s-a petrecut cu doar câteva zile înainte de spitalizarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă după o presupusă otrăvire.

Citește continuarea pe digi24.ro