compass bilboard.jpg

vanatoare-pasari-350x250_3e9de.jpg

Curtea de Apel Braşov a dispus suspendarea cotelor de vânătoare aprobate la 36 specii de păsări sălbatice, din cele 40 care se pot împuşca, pentru sezonul 2020-2021. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, arată Societatea Ornitologică Română într-un comunicat.

Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a atacat în instanţă Ordinul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 1400/13.07.2020 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic la care vânătoarea este permisă, pentru perioada 2020 - 2021, precum şi anexele ordinului, care conţin cotele de vânătoare aprobate pentru sezonul 2020-2021 la cele 40 de specii sălbatice de păsări care pot fi împuşcate conform legislaţiei în vigoare.

"Motivul cel mai probabil al suspendării este legat de faptul că nu există nici până în acest moment o metodologie clară a stabilirii acestor cote de vânătoare.

Societatea Ornitologică Română a atras atenţia, prin nenumărate adrese către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, că nu este legală procedura prin care stabilesc cotele de vânătoare. Potrivit legii, statul român are obligaţia să calculeze cotele de vânătoare în baza unor metodologii clare, prin care să stabilească numărul de indivizi care pot fi împuşcaţi fără ca populaţia speciei respective să fie afectată", a declarat biologul SOR, Dorin Damoc.

Citește continuarea pe digi24.ro