compass bilboard.jpg

Prefectura-Brașov_6314c.png

Prefectura Brașov a anunțat bilanțul controalelor efectuate pentru verificarea măsurilor de limitare a răspândirii Covid-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, au continuat să desfășoare activități de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Brașov, au fost verificate 167 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În cadrul acțiunilor au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, printre care 26 de sancțiuni contravenționale fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R, privind circulația pe drumurile publice”, a anunțat Prefectura Brașov.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 14.700 lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

„​Reamintim faptul că siguranța cetățenilor este prioritară pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, astfel, activitățile vor continua și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă”, se precizează în comunicatul Prefecturii Brașov

Sursă text - Facebook - Prefectura Brașov.