compass bilboard.jpg

nelu-tataru-4_0c889.jpg

După decizia CCR, peste 3500 de persoane depistate pozitive la testul COVID au refuzat internarea și nici nu au putut fi monitorizate dacă s-au izolat la domiciliu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în intervalul 2-20 iulie, aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere.

”După intrarea în vigoare a legii carantinei, începând de marți, 21 iulie, aceste persoane vor fi identificați de direcțiile de sănătate publică și vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile” a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit legii, cei care nu respectă regulile de izolare și carantinare vor fi sancţionaţi.

Cei care se întorc din ţările ”roşii” trebuie să stea în carantină la domiciliu, iar, dacă nu au posibilitatea, vor fi plasaţi în spaţii ale statului. La fel şi persoanele care au intrat în contact direct cu persoane confirmate a fi infectate.

Asiptomaticii vor fi internați 48 de ore pentru investigații medicale, iar dacă nu dezvoltă boala vor fi izolați la domiciliu timp de 14 zile. Aceștia vor fi declarați vindecați abia după două teste succesive negative.