compass bilboard.jpg

nelu-tataru-digi-696x481_93eb9.jpg

Legea carantinei a fost modificată față de varianta guvernului, astfel încât măsurile dispuse în cazul pacienților care nu dezvoltă boala să fie mult mai ”blânde”.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, asimptomaticii cu teste pozitive vor fi internați, iar în maximum 48 de ore vor fi evaluați pentru a se se stabili dacă rămân în spital sau intră în izolare la domiciliu, în funcție de evoluția lor.

„Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a anunțat Nelu Tătaru, citat de digi24.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pacientul are și dreptul de a refuza tratamentul”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că până la aflarea rezultatelor testelor COVID suspecții vor fi izolați la domiciliu.

Întrebat ce se va întâmpla cu copiii ai căror părinți sunt internați cu coronavirus, ministrul a răspuns că „rămân în custodia familiei până la gradul 4. Nu vor fi luați de stat”.

Cu privire la bunurile persoanelor infectate, toate lucrurile vor fi dezinfectate și vor fi predate la externare.

Citește articolul integral pe digi24.ro