compass bilboard.jpg

raed-arafat-indemn-pentru-romani-inainte-de-paste-anul-acesta-trebuie-sa-sarbatoreasca-acasa-fara-657092-696x391_9174f.jpg

Raed Arafat insistă pentru respectarea măsurilor de igienă și distanțare, susținând că doar așa s-ar putea ca situația să nu scape de sub control.

Secretarul de stat Raed Arafat afirmă că nu avem încă o transmitere exponenţială a noului coronavirus în România, chiar dacă trendul este de creştere. 

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială –  sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive”,a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, comentând cifrele care se înregistrează în România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Arafat a precizat că ”sunt câteva zone în ţară care au presiune asupra lor, nu înseamnă că celelalte vor rămâne fără presiune, e posibil să se schimbe şi acolo.

Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Adică, noi am luat măsuri, am făcut, am ieşit chiar destul de bine în prima fază şi după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii, au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea şi au început presiunile.

Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment.

Niciodată doctorul Arafat singur nu gândeşte la asta, suntem o echipă cel puţin de 20 de persoane. Votul meu este să monitorizăm foarte atent, cel mai probabil să nu mai luăm alte măsuri pentru următoarea perioadă şi să aşteptăm să vedem. Dacă vedem că treaba asta începe să crească, pe alocuri, nu neapărat naţional, ci pe zonele cele mai afectate pot să iei anumite măsuri. Asta este posibil”, a declarat Arafat.