compass bilboard.jpg

test-covid-696x393_8bcf4.jpg

Ministerul Sănătății va derula în următoarele două luni o testare în masă a populației pentru a vedea gradul de imunizare la COVID-19.

În total se vor efectua peste 30.000 de teste de seroprevalenţă la diferite categorii de persoane, după un algoritm stabilit de Institutul Național de Sănătate Publică.

Cei care nu vor fi incluși în studiul autorităților, dar vor să afle dacă au virusul și sunt asimptomatici sau au făcut fără să știe boala, într-o formă ușoară, se pot adresa laboratoarelor private Detalii AICI.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este vorba de teste de anticorpi de tip IgM şi de tip IgG, care costă 95 de lei, în varianta rapidă, respectiv 280 de lei pentru cele ale căror rezultate se obțin în 3 zile.

Potrivit adevarul.ro, clinicile susţin că aceste teste care utilizează probe recoltate din sânge sunt utilizate cu succes pe plan internaţional în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

În prezent, nu există dovezi că persoanele vindecate de COVID-19 care au dezvoltat anticorpi sunt protejate de o a doua infectare.