compass bilboard.jpg

6dca209d-c455-4be9-a343-4cf454ff7874_eb0b5.jpg

Mini vacanța care tocmai s-a încheiat a fost una aglomerată pentru jandarmii brașoveni. Pe lângă misiunile obișnuite de asigurare a ordinii publice, aceștia au avut și 16 solicitări cu privire la prezența animalelor sălbatice în zonele locuite. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmerie Brașov, în intervalul 5-8 iunie au fost efectuate 12 intervenții pentru îndepărtarea urșilor și 4 pentru îndepărtarea mistreților, ca urmare a apelurilor primite prin SNUAU 112.

Astfel, 53 de jandarmi au intervenit în municipiul Brașov în zona Lacului Noua (patru solicitări), la Predeal (nouă intervenții), Săcele (două solicitări) și Valea Râșnoavei (o solicitare). 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În toate situațiile animalele sălbatice au fost îndepărtate în pădure fără a fi pusă în pericol viața sau integritatea cetățenilor și fără pagube materiale.

În aceeași perioadă menționată structurile de jandarmerie montană au desfășurat misiuni pentru depistarea și  sancționarea pătrunderii ilegale cu motociclete sau atv în fondul forestier național și fondul cinegetic.

Zonele vizate au fost: Parcul Național „Piatra Craiului”, Zărnești și Poiana Brașov.  Colegii noștri au constatat un număr de 42 de încălcări ale prevederilor legale și au aplicat tot atâtea sancțiuni, din care 7 amenzi în valoare de 5.500 lei și 35 de avertismente scrise.