compass bilboard.jpg

urmarire-politie-e1562090040926_53866.jpg

Luni în jurul prânzului, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea au efectuat semnal regulamentar de oprire unui bărbat, care conducea un autovehicul pe strada Bârsei din municipiul Codlea.

Conducătorul auto nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea pe str. Bârsei, ocazie cu care cadrele de poliție au procedat la urmărirea autovehiculului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune.

La scurt timp, conducătorul auto a fost depistat și identificat ca fiind un tânăr, în vârstă de 24 ani din municipiul Codlea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu ale autoturismului sunt expirate, neavând, astfel, drept de circulație pe drumurile publice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,04 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro