compass bilboard.jpg

d4787dd5e343f0770fca324ff3790833_XL_a8880.jpg

Marți în jurul orelor 17.15, lucrători din cadrul Poliției Stațiunii Bran, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 45 ani din Nicaragua, care a condus un autoturism pe DN73, direcția de deplasare Bran spre Moieciu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat,  rezultatul a fost de 0.93 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, ocazie cu care acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Nicaragua.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere internațional conform art. 83, alin. 2 din O.U.G. 195/2002R.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.