compass bilboard.jpg

perchezitii_c19c8.jpg

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași și polițiști din cadrul Metropolitan Police Londra, au efectuat, joi, 20 de percheziții în Londra, Constanța și Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și spălare de bani.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi dezvoltat o rețea de proxenetism, reușind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în orașul Londra. Gruparea infracțională ar fi fost foarte bine organizată, în sistem piramidal, iar membrii acesteia ar fi avut roluri bine determinate. Astfel, liderii grupării ar fi acționat din umbră pentru a minimiza șansele de a fi identificați. Aceștia ar fi organizat și coordonat în detaliu, activitatea de prostituție, fiind totodată principalii beneficiari ai banilor obținuți”, a precizat IGPR

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 7.000 de lire sterline, 12.000 de euro, 10.000 de lei și două autoturisme de lux, laptopuri, telefoane și 300 de grame de cocaină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La acțiunea din Londra au participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

În urma activităților, 34 de victime aflate în 16 bordeluri din Londra au fost salvate. 20 de persoane au fost reținute în Londra și Iași, urmând a se obține mandate europene de arestare pentru cei din Marea Britanie.

Doi dintre liderii grupării, reținuți în Londra, erau de asemenea căutați în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile din România, fiind cercetați pentru tentativă de omor.

Sursă VIDEO - IGPR