compass bilboard.jpg

NjRiY2FhYWY5MmExZjdmOTUwNzRiYTlmZmY.thumb_91c88.jpg

Colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut drept ”omul în alb” de la protestele din Piața Victoriei din 10 august, a dat în judecată Jandarmeria Română după ce a fost mutat de la comanda Brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş din București la Centrala nucleară de la Cernavodă.

Bărbatul care a coordonat acțiunea în forță a jandarmilor în seara protestului din 10 august 2018 a dat în judecată Inspectoratul General al Jandarmeriei într-un litigiu privind funcționarii publici, scrie Libertatea.ro.

Prin acțiunea înregistrată în 4 octombrie la Tribunalul București, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, colonelul Paraschiv contestând un ordin din luna septembrie prin care s-a decis mutarea lui la Centrala nucleară Cernavodă, pentru a se ocupa de paza acesteia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile jandarmilor. În dosarul „10 august” este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenției.

În declarațiile date la Parchetul Militar, a spus că nu jandarmii pe care îi comanda ar fi agresat protestatarii.

sursa Libertatea.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor