compass bilboard.jpg

ursulet_a48c1.jpg

Un grup de persoane din localitatea Augustin au capturat un pui de urs şi l-au chinuit mai multe minute, în loc să anunțe autoritățile.

Oamenii, aflați în pădure la culeg de fructe, s-au oprit doar de teama că mama animalului ar putea să-l caute și să-i atace când îi va găsi.

Imaginile surprinse cu telefonul mobil au fost publicate pe o pagină de Facebook dedicată iubitorilor de animale și se poate observa cum ursulețul se zbate pentru a scăpa, în timp ce este lovit cu un băț.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Videoclipul a ajuns și la polițiștii brașoveni, care au deschis un dosar penal pentru braconaj și rănirea și schingiuriea animalelor, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.

„Din primele verificări, a rezultat că persoanele care apar în materialul video se aflau la cules de fructe de pădure, au găsit puiul de urs și au făcut câteva fotografii și filmulețe cu acesta, iar ulterior i-ar fi dat drumul în libertate. Situația rămâne în continuare sub observația noastră, astfel încât să nu fie produse eventuale vătămări ale animalelor sau persoanelor care trec sau locuiesc în această zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Ionuț Marin.

De asemenea, a fost informat și administratorul fondului de vânătoare din zona respectivă.

ATENȚIE, imagini cu un puternic impact emoțional: www.facebook.com/100009446571726/videos/2373552789636250/

Despre autor
Author: Liviu Ardelean
Prezent în presă din 2007, moderator radio în Cluj-Napoca și Făgăraș. Scrie și prezintă știri de trei ani. Dependent de oameni, îndrăgostit de "teren".