compass bilboard.jpg

bikeathon_75d0d.jpg

Bikeathon Țara Făgărașului, cel mai mare concurs caritabil de biciclete din județul Brașov, a stabilit un nou record de participanți.

 

994 de bicicliști, cu 234 mai mulți față de anul trecut, au participat la cea de-a șasea ediție a competiției, care s-a desfășurat sâmbătă la Făgăraș. Toți au pedalat pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. 

Concurenții au venit din zeci de orașe din țară: Alba Iulia, Avrig, Baia Mare, Bistrita, Brașov, Codlea, Breaza, București, Câmpulung, Cluj-Napoca, Deva, Feldioara, Galați, Ghoergheni, Ghimbav, Hărman, Hoghiz, Ilfov, Moeciu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Săcele, Sebeș, Sânpetru, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Slatina, Turda, Zalău sau Zărnești. Au participat, însă, și români și prieteni de-ai lor din SUA, Germania și Franta.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Suma strânsă până acum, pentru ca proiectele să poată să prindă viață, este de 198.771, 27 lei, obținută din sponsorizări și donații, potrivit reprezentanților fundației. 559 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, anul acesta. Până în în prezent, pentru că donații pentru cele 14 cauze înscrise anul acesta se mai pot face până pe 30 iunie 2019, AICI.

 

La cursa de 71 de kilometri au participat 29 bicicliști, 97 de bicicliști au pedalat la cursa de 40 de kilometri și 140 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 404 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 301 de copii.

Clasamentul și numele câștigătorilor sunt disponibile AICI.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în parteneriat cu Fundația Motivation România, a pregătit pentru al doilea an consecutiv o cursă de 4 km pentru persoane în scaune rulante și hand-bike la care au participat 23 de persoane. Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

 

La eveniment a fost prezent și Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Hans Klemm, care a dat startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante și hand-bike, și cursei populare de 10 km. Mai mult, pentru prima oară, la Bikeathon au participat și trei membri Invictus România.

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Despre autor
Liviu Ardelean
Mai multe despre autor și articolele sale

 

KHS-2019-Banner-300x600_e2174.gif