compass bilboard.jpg

dragnea_876ca.jpg

Sindicaliștii din penitenciare au remis presei un comunicat în care îi urează fostului șef al PSD „bun venit acasă”.

 

Într-o notă plină de sarcasm, aceștia își cer iertare pentru că „mustăcilă” a fost dus la închisoare cu un Duster și că sunt prea multe persoane încarcerate la Rahova, făcând referire la măsurile luate de Tudorel Toader pentru eliberarea acestora.

Sindicaliștii nu trec cu vederea incidentul pe care l-a avut cunoscutul reporter Alex Dima, de la PRO TV, cu fostul șef al Camerei Deputaților, și îi transmit lui Liviu Dragnea să aibă grijă să nu mai cheme pe nimeni la baie, pentru că în pușcărie nu este ca în Parlament.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Totodată, spun angajații din penitenciare, cel care a fost cel mai puternic om în stat nu va mai plânge de mila deținuților, ci va plânge împreună cu ei.

 

De asemenea, se fac referiri la sumele tăiate pentru investiții și la banii „furați de la copii și asistați social”.

Redăm integral comunicatul semnat de Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a penitenciarelor:

 „Bine ai venit acasă, Liviu!

 

Mai jos, câteva învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după:

Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinanțat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării!

Dacă reușea Tudorel să libereze toți deținuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevrednică. Greu eșec! Era, înțelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă.

 

Am auzit ca te-au și înjurat niște cetățeni la venirea 'acasă'. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de mulțime. Și, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști. Dar, de bună seamă, încă mai simți asta.

Camera o găsești așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plângeți împreună.

Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării.

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aproape de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție.

Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e bătută, și n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcăriaș model.

Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm sa ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai încercat să ne-o furi ca să scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii și asistați social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ți umfli conturile.

Așa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu!”

foto: Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Despre autor
Liviu Ardelean
Mai multe despre autor și articolele sale