angajati-vaccinati-terase_1_cf37c.png

„Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus premierul luni seară, la Digi24. A menționat însă că nu a luat încă o decizie finală, notează Economedia.

Florin Cîțu ia în considerare să permită localurilor să rămână deschise, indiferent cât crește rata de infectare din localitate, dacă întreg personalul este vaccinat.

„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite, în această perioadă, cel mai mult restaurantele. Am propus – nu este o decizie luată, discutăm -, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Pot să fie deschiși cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

Discuții pe această temă vor fi purtate și marți, când premierul are întâlnire la guvern cu membrii mediului privat de afaceri, inclusiv cu reprezentanții HORECA.

„Mâine mă văd la Guvern cu reprezentanții unor companii din mai multe sectoare, pentru a vedea cum putem să-i implicăm și pe ei în campania de vaccinare. Cei din industrie spun că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. Dacă ajungem la 60% (rată de vaccinare – n.r.), o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate o să fie foarte vizibilă în acel moment”, a spus Cîțu la Digi24.

sursa: libertatea.ro


compass bilboard.jpg