646x404-25-768x480_2a452.jpg

Printre măsurile restrictive luate la finele săptămânii trecute de Guvernul României se numără şi restrângerea programului supermarketurilor, în multe oraşe doar până la ora 18.00.

Măsura a stârnit reacţii contradictorii, inclusiv în rândul coaliţiei aflate la guvernare. Pe de altă parte, partidele din opoziţie au exploatat imediat politic acest subiect.

Opoziţia a profitat şi de faptul că experţi independenţi, apolitici, ba chiar în unele cazuri consilieri sau foşti consilieri ai Ministerului Sănătăţii au atras atenţia asupra faptului măsura închiderii mai devreme a magazinelor e una absurdă şi nu doar că nu va contribui la oprirea pandemiei, ci va duce chiar la creşterea numărului de persoane infectate, iar prin ricoşeu şi pe cel al deceselor.

Logica din spatele afirmaţiei lor este una simplă. Oamenii vor fi în continuare nevoiţi să meargă la magazine pentru a-şi cumpăra alimente, însă vor avea mai puţin timp la dispoziţie. Asta înseamnă noi aglomeraţii, adică un cadru ideal pentru noul coronavirus de a se răspândi şi mai mult.

Citește articolul integral pe adevarul.ro


compass bilboard.jpg