revolut-card-1400x733-1-802x420_8dbb6.jpg

Revolut a început notificarea clienților din România în privința introducerii sau majorării unor comisioane începând din  23 aprilie 2021.

Retrageri de la bancomat- Dacă ai planul Standard

Îți reamintim că pentru planul Standard există în prezent o limită de 800 RON la retragerile lunare gratuite de la bancomat. După aceea începi să plătești un comision de 2%. Schimbăm acest lucru, adăugând o limită și la numărul total de retrageri de la bancomat și stabilind un comision minim după epuizarea alocației tale gratuite.

De acum înainte:

Limita ta lunară gratuită de 800 RON va rămâne neschimbată, iar după ce o atingi vei începe să plătești un comision. Introducem, de asemenea, o limită de cinci retrageri de la bancomat. După ce atingi această limită, vei începe să plătești un comision. Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Vei începe să plătești comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o și pe cealaltă. Comisionul rămâne în continuare 2%, dar adăugăm un comision minim de 5 RON. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 RON și 2% din retragere.

Dacă ai planul Plus, Premium sau Metal

Limitele noastre de retragere gratuită de la bancomat pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne neschimbate și nu limităm numărul de retrageri fără comision disponibile pentru aceste planuri. Comisioanele pentru retragerile de la bancomat peste aceste limite vor rămâne neschimbate, la 2%, dar introducem și un comision minim de 5 RON per retragere.

Transferuri internaționale de bani

Cele mai populare tipuri de plată ale noastre, utilizate de către peste 90% dintre clienții noștri, vor rămâne fără comision. Printre acestea se numără:

Transferuri bancare locale gratuite în moneda ta locală

Transferuri locale și internaționale gratuite în euro către orice țară din zona SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit, Elveția)

Transferuri gratuite către alți clienți Revolut (peer-to-peer) în orice țară din lume

Următoarele modificări de comisioane vor afecta numai clienții care trimit bani în afara zonei SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit și Elveția) sau care fac transferuri transfrontaliere în altă monedă decât euro.

În prezent, Revolut oferă două tipuri de transfer internațional: transferuri „transfrontaliere” și plăți „SWIFT”. Fiecare dintre acestea are două alocații separate:

Clienții Standard și Plus beneficiază de un transfer transfrontalier gratuit pe lună, iar apoi plătesc 2.5 RON per transfer. Transferurile SWIFT costă 15 RON sau 25 RON, în funcție de monedă.

Clienții Premium și Metal nu plătesc comisioane pentru transferurile transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, iar apoi plătesc 15 RON sau 25 RON, în funcție de monedă.

Ce se schimbă

Combinăm transferurile „transfrontaliere” și „SWIFT” într-o singură categorie simplă și transparentă, pe care o numim „plăți internaționale”.

Comisioanele de transfer internațional vor varia între 1.5 RON și 25 RON, în funcție de cât și unde transferi. Clienții noștri Premium și Metal vor beneficia în continuare de o alocație de plăți gratuite.

Standard și Plus. Niciun transfer internațional fără comision. Aceste planuri li se potrivesc cel mai bine celor care efectuează transferuri internaționale numai ocazional..

Premium. O plată internațională fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac transferuri internaționale lunar.

Metal. Trei plăți internaționale fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac frecvent transferuri internaționale.

Poți vedea mai multe detalii despre noile noastre tarife, cu exemple, aici.

Taxa de livrare pentru cardurile Revolut

Până în prezent, termenii noștri confirmau că acei clienți care beneficiază de planul Standard trebuie să plătească suma de 4,99 GBP sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea standard a unui card Revolut și suma de 19,99 EUR sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea expres. Taxa de livrare ar putea fi mai mare, în funcție de destinația la care ne-ai solicitat să îți expediem cardul.


compass bilboard.jpg