Schimbari-pe-piata-RCA-768x470_2_4d655.jpg

În primăvara acestui an ar trebui să intre în vigoare cea mai importantă schimbare din istoria recentă a pieței RCA și una dintre cele mai importante schimbări din ultimul deceniu pentru șoferi.

Este vorba despre introducerea automată, în toate polițele, a decontării directe, adică a posibilității ca șoferul păgubit să se adreseze, în caz de accident, propriului asigurător nu companiei care a emis RCA pentru mașina șoferului vinovat. Această măsură va aduce, la rândul ei, multe schimbări, printre care o creștere de preț.

Astfel, în documentele oficiale trimise de ASF către Ministerul Finanțelor Publice(MFP), inițiatorul proiectului de OUG care va transpune în legislație schimbarea, ASF estimează o scumpirea de 10-12% a tarifelor RCA ca urmare a introducerii decontării directe în toate polițele.

”Totuși, estimarea se bazează pe situația actuală din piață, care se va schimba radical după ce legea va fi modificată, motiv pentru care sunt șanse mari ca scumpirile să fie semnificativ mai mici” a declarat vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), Cristian Roșu. Citește articolul integral pe economica.net.


compass bilboard.jpg