compass bilboard.jpg

tarife-energie-electrica-2015-12_3187e-768x509_a28bd.jpg

De la 1 ianuarie a fost liberalizată piața distribuției de energie electrică, astfel încât clienții vor fi taxați diferit de furnizori.

Potrivit ordinului ANRE, clienții furnizorilor de energie electrică au la dispoziție trei opțiuni:

a) să beneficieze de serviciul universal, rămânând în continuare clientul actualului operator, la prețul din oferta de serviciu universal;

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

b) să beneficieze de serviciul universal prin încheierea unui contract de furnizare cu un alt furnizor de ultimă instanță, la prețul din oferta acestuia de serviciu universal;

c) să își exercite dreptul de a alege un furnizor cu care să încheie un contract de furnizare a energiei electrice în regim concurențial.

În ceea ce privește Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (Electrica), din care face parte și Prahova, potrivit economica.net, un consumator casnic va plăti un tarif de distribuție total de 184,75  lei/MWh, față de 177,06 lei cât a fost până la 31 decembrie, deci va avea o creștere de 7,69 lei/MWh (4,3%),adică o majorare totală a facturii de circa 1,4%.

Electrica a transmis deja clienților următorul mesaj:

”Oferta de serviciu universal propusă de societatea Electrica Furnizare SA, cu noul preț de furnizare a energiei electrice valabil începând cu data de 1 ianuarie 2021 până la data de 30 iunie 2021, o găsiți disponibilă aici .

În cazul în care alegeți să rămâneți în continuare clientul nostru acceptând oferta de serviciu universal propusă, rămâne în vigoare contractul de furnizare a energiei electrice încheiat între societatea noastră și dumneavoastră”