compass bilboard.jpg

slider-7-696x465_de802.jpg

Au fost avansate datele de 9 și 15 iulie pentru redeschiderea restaurantelor, însă raportările din ultimele zile fac ca data probabilă să fie cea de 15.

Decizia este acum la premierul Ludovic Orban, asta după ce proiectul a fost deja finalizat, urmare a discuțiilor pe care patronatele din domeniu le-au avut cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pe lângă normele minime de igienă pe care toți trebuie să le respectăm, iată și câteva din prevederile proiectului destinat exclusiv spațiilor interioare din restaurante.:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

– Clienţii vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii, la mesele vecine, ocupanţii scaunelor vor păstra aceeaşi distanţă, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

– La intrarea în restaurant va fi un „triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.

– Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire.

– Este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care pot ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii de familie.

Este posibil ca forma finală regulamentului pentru funcționarea restaurantelor să fie anunțată astăzi, după ședința de guvern, care începe la ora 12. Revenim cu detalii.