Reprezentanții Guvernului și cei din industria HoReCa vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite, este anunțul făcut, joi, de Guvern.
Anunțul a fost făcut, joi seară, după o întâlnire care a avut loc la Palatul Victoria, discuții la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.
”Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban, potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a Guvernului.
Noile măsuri de relaxare ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie, însă acestea au fost amânate ca urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, la ora 13.00, că de la debutul pandemiei 27.746 de persoane au fost confirmate, la nivel național, cu Covid-19. Din acest total, 19.363 de persoane au fost declarate vindecate, numărul deceselor raportate fiind de 1.687.
Foto: Facebook – Guvernul României