compass bilboard.jpg

maxresdefault-2-696x479_dbbfd.jpg

Sunt foarte multe cheltuieli bugetare făcute fără sens sau supradimensionate în raport cu necesitățile.

Auziți foarte des spunându-se ”nu sunt bani”. Cu toate acestea, chiar și fără pregătire de specialitate, oamenilor de rând le este destul de clar că multe sume sunt cheltuite fără noimă, pe proiecte care nu ajung să fie finalizate, pe studii de fezabilitate sau plătindu-se pensii fără ca beneficiarii să contribuie pentru ele cât sunt în activitate.

Discuția se poartă în contextul în care, de la 1 seprembrie 2020, ar urma ca pensiile românilor să fie majorate cu 40%, conform legii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că ar fi „ideal” ca prezentarea situaţiei economice şi bugetare să se facă la sfârşitul acestei luni, pentru a se putea anunţa cât mai curând procentul cu care va fi majorat punctul de pensie

„Părerea mea este că, cu cât mai repede această comunicare, cu atât mai respectuos faţă de oameni pentru că discuţia trenează.

E adevărat, lucrurile au fost într-o continuă evoluţie în această perioadă în care s-au închis activităţi ca urmare a efectelor pandemiei.

Nimeni nu avea cum să prevadă că se va ajunge la această situaţie, lucrurile încep să-şi revină, dar încă în acest moment sunt în evoluţie, cert este că trebuie să tragem linie şi să vedem care este situaţia şi, în cea ce mă priveşte, consider că ar trebui să fie acest bilanţ al încasărilor la buget şi al situaţiei economiei cât mai devreme cu putinţă, ideal la sfârşitul lunii iunie, dar rămâne să vadă Ministerul Finanţelor când este momentul comunicării”, a declarat Alexandru, la B1 Tv.

„Şi eu şi colegii mei suntem pentru creşterea pensiilor, eu m-am exprimat şi public, ar trebui să facem o prioritate din acest lucru prin raport cu alte cheltuieli bugetare, care ar trebui raţionalizate. Nu aici aş face o raţionalizare, cât în alte cheltuieli din sistemul public”, a mai spus Alexandru.

sursa declarații B1