compass bilboard.jpg

parinti-liberi-familie-120320-696x471_ce893.jpg

După ce Guvernul a stabilit prin ordonanță de urgență cum se acordă liberele plătite ale părinților până la finalul anului școlar 2019-2020, în curând vor apărea și două legi noi care să facă referire la aceeași chestiune.

Problema este că prevederile sunt asemănătoare, dar nu identice, astfel că există riscul apariției unor divergențe în practică.

Legea 19/2020 este actul normativ de bază care stabilește cum se acordă, în mod normal, liberele plătite ale părinților. Dacă ordonanța a venit cu reguli speciale care se aplică deja din 14 mai 2020, cele două legi tocmai au fost semnate la pachet de șeful statului și apariția lor în Monitorul Oficial este iminentă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, dacă Ordonanța 70 și Legea 61 prevăd, în esență, că liberele plătite se acordă părinților numai până la finalizarea cursurilor aferente semestrului al doilea al anului școlar 2019-2020, Legea 59 prevede că libere se acordă inclusiv în timpul vacanței de vară, din moment ce face parte efectiv din anul școlar.

Având aceste trei acte normative care se contrazic într-o oarecare măsură, întrebarea cea mai importantă este care dintre ele se aplică? Detalii pe avocatnet.ro