compass bilboard.jpg

10c0cd0a-3869-4a87-b20d-aa220b6372d6_cb2cf_a3a44.jpg

Specialiștii Bitdefender trag un semnal de alarmă. Hackerii folosesc o nouă metodă pentru a-ți goli conturile bancare. Această tehnică a luat amploare în ultimii ani. Totul se întâmplă pe telefon. Mare atenție la ce site-uri accesați. Mulți deja au căzut în plasa infractorilor cibernetici.

Specialiștii în securitate cibernetică de la Bitdefender avertizează că hackerii folosesc metoda de smishing ca să îți golească conturile bancare.

Se pare că, atacul este primit pe telefon printr-un simplu SMS. Tehnica folosită de hackeri este o combinație între termenii SMS şi phishing. Mai exact, prin SMS-ul primit, hackerii încearcă să păcălească utilizatorii telefoanelor de tip smart să viziteze site-uri periculoase.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unul dintre experții Bitdefender, a explicat cum funcţionează exact această metodă de fraudare.

„Răufăcătorii se folosesc de funcţia de SMS pentru a trimite un mesaj înşelător utilizatorului. Câteva exemple sunt <> sau <>. Alte mesaje pot încuraja utilizatorul să descarce o aplicaţie gratis. În majoritatea cazurilor, utilizatorului i se solicită o reacţie cât mai rapidă sub presiunea unui timp limitat. Link-ul pe care urmează să îl acceseze poate duce la un site fraudulos sau poate descărca o ameninţare informatică”, spune Filip Truţă.

Citește capital.ro