compass bilboard.jpg

ODc3ZjU2NWNiZWUxNGQ1N2FhM2FmYmEwNA.thumb_8bbf1_1_4132a.jpg

87 de miliarde de lei este valoarea împrumutului pe care România urmează să îl ia, justificat prin necesitatea achitării datoriilor ajunse la scadenţă făcute de guvernele anterioare.

Florin Cîţu, ministrul Finanțelor: ”Ne împrumutăm în fiecare zi mai ieftin decât ne împrumutam cu o zi mai devreme. Şi haideţi să discutăm despre împrumuturi pentru că nu e niciun secret.

La începutul anului am anunţat necesarul de finanţare pentru 2020, 87 de miliarde de lei. Acest necesar vine din două surse mari: deficitul bugetar, care înseamnă 3,6% din PIB plus ce vine din urmă. Să plătim datoriile contractate în urmă. Asta este jumătate, peste 40 de miliarde. Datorii ajunse la scadenţă, refinanţări de datorii şi dobânzi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deci avem partea asta. Am anunţat necesarul de finanţare pentru 2020, ca în fiecare an. Ministerul Finanţelor anunţă în fiecare an acest lucru. În fiecare lună, la începutul lunii anunţăm cât credem că ne vom împrumuta în zona respectivă. Putem să ne împrumutăm mai puţin, noi arătăm o limită superioară.”

sursa declarație digi24