compass bilboard.jpg

bnr-rezerve-bani-leu-euro_6f65c.jpg

Banca Națională a României a anunțat că rezervele valutare au ajuns la 33.817 milioane euro, față de 34.908 milioane euro la 31 octombrie 2019.

În cursul lunii noiembrie, BNR a efectuat mai multe operațiuni pentru a salva moneda națională. Potrivit cifrelor publicate de instituție, BNR a cheltuit 1,2 milioane de euro.

Astfel, potrivit unui comunicat al BNR, instituția bancară a intervenit cu 1,2 milioane de euro pentru a stagna devalorizarea continuă a leului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În luna noiembrie, a anunțat BNR, au avut loc „intrări de 1.891 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni pe piața internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele”.

În același sens, a precizat instituția bancară, au avut loc „ieşiri de 2.982 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1.573 milioane euro) şi altele”.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.411 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2019 au fost de 38.228 milioane euro, faţă de 39.400 milioane euro la 31 octombrie 2019.

Plăţile scadente în luna decembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 151 milioane euro, a mai precizat BNR.