Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani

Statistica a fost comunicată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. Creșterea accidentelor cu trotinete electrice vine pe fondul creșterii vânzărilor acestora și a modului iresponsabil în care sunt conduse de o parte a deținătorilor.

Sunt ușoare, se conduc cu viteză destul de periculoasă, apar de niciunde, iar unii dintre cei care le manevrează nu respectă regulile de circulație, crezând că se pot strecura oricum și că ceilalți participanți la trafic sunt datori să îi evite în orice circumstanțe. Nu întotdeauna au noroc.

UNSAR: ”Numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în acest interval de timp, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice.

Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor.”

Majoritatea accidentelor s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi circulaţia pe sens opus.

Citește continuarea pe www.icars.ro AICI

RECOMANDĂRI