front-maps-792x420_bbcac.jpg

Accidentele rutiere sunt încă, din păcate, una dintre cauzele principale de mortalitate la nivel global. Google Maps va încerca să evite drumurile cu probleme.

La începutul acestui an, Google a spus că Maps vă va sugera un traseu mai ecologic și care consumă mai puțin combustibil. Acum, încercând să prevină accidentele, aplicația Google Maps va direcționa utilizatorii departe de drumurile unde șoferii frânează puternic, ceea ce poate duce la accidente. Google va oferi apoi altor șoferi o cale alternativă pentru a preveni accidentele.

Dacă un șofer frânează brusc este posibil ca o mașină din spatele său să nu poată opri la timp, provocând o reacție în lanț. Ținând utilizatorii la distanță de acele drumuri, Google speră să vadă mai puține accidente, mai puține răniți și drumuri mai sigure. Potrivit Auto-Evolution, peste 100 de milioane de frâne bruște și puternice pot fi eliminate pe an dacă Google Maps îi îndrumă pe șoferi să aleagă rute mai sigure.

Pentru a stabili ce drumuri sunt periculoase din cauza șoferilor care frânează puternic, Google apelează la senzori care sunt amplasați pe dispozitivele mobile ale șoferilor. Accelerometrele și giroscoapele pot detecta zone ale drumului în care există o decelerare bruscă ce indică frânarea puternică. Dar chiar și Google recunoaște că nu se pot baza doar pe senzori.

Citește articolul integral pe yoda.ro


compass bilboard.jpg