compass bilboard.jpg

4ae2f990-768x503_1_6e137.jpg

Un bucureștean care a cumpărat de pe olx o mașină la mâna a doua de la un samsar l-a dat în judecată, prima instanță dându-i dreptate cumpărătorului păcălit. Vânzătorul trebuie să-și ia înapoi mașina, să restituie banii și să plătească 3000 de lei cheltuieli de judecată.

Potrivit ziare.com, cumpărătorul a solicitat în instanță anularea unui proces verbal de vânzare cumpărare pentru un Citroen C3 cumpărat de la un samasar care a dat anunț pe olx.

La scurt timp după tranzacție, mașina s-a stricat, iar cumpărătorul a mers într-o reprezentanță Citroen, unde a constatat că a fost umblat la kilometraj.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai exact, bărbatul a constatat că mașina pe care a cumpărat-o la 162.000 de km avea kilometrajul setat la zero de la 224.481 km!

Cumpărătorul l-a dat în judecată pe samsar și a avut câștig de cauză.

„Potrivit art. 1708 alin. 1 Cod civil, vanzatorul este obligat sa garanteze contra viciilor ascunse, chiar si atunci cand nu le-a cunoscut. Prin urmare, nu are relevanta daca interventia asupra rulajului a fost efectuata de catre vanzatorul V.C. sau nu. Dimpotriva, singura imprejurare relevanta este ca asupra rulajului s-a efectuat o interventie sau chiar mai multe, cu scopul de a altera uzura autoturismului, ori acesta este criteriul principal in baza caruia se stabileste pretul unui autoturism”, se arată în sentința Judecătoriei Craiova citată de ziare.com.

Astfel, vânzătorul a fost obligat să restituie prețul mașinii plus 3.000 de lei cheltuieli efectuate de cumpărător, urmând ca odată cu achitarea banilor să își ia mașina înapoi.

foto cu caracter ilustrativ